Drogprevenciós Munkacsoport

16 indulatkezelési módszer

2021. 02. 01.

16 indulatkezelési módszert ismertető plakátunk ide kattintva letölthető.

indulat plakat2


Információs kiadvány a kamaszkori nem-szuicidális önsértésről
2020. 06. 11.

A Drogprevenciós Munkacsoport szakemberei és együttműködő partnerei által pedagógusok, iskolai mentálhigiénés munkacsoportok és szülők részére készített információs kiadvány a kamaszkori nem-szuicidális önsértésről a képre kattintva elérhető.

onsertes informacios kiadvany elolap


Információs kiadvány öngyilkossági jelzések felismeréséhez és kezeléséhez
2020. 01. 16.

A Drogprevenciós Munkacsoport szakemberei és együttműködő partnerei által pedagógusok, iskolai mentálhigiénés munkacsoportok részére készített információs kiadvány az öngyilkossági jelzések felismeréséhez és kezeléséhez a képre kattintva elérhető.

ongyilkossag informacios fuzet elolap


CSAT-projekt az egészségesebb párkapcsolatokért; MIND-projekt az egészségesebb, biztonságosabb iskolaközösségekért - programajánló kiadványok

2018. 09. 05.

A Drogprevenciós Munkacsoport párkapcsolati erőszak elleni fellépés körébe tartozó prevenciós programját, a CSAT-projektet, illetve az iskolai erőszak elleni fellépés körébe tartozó prevenciós programját, a MIND-projektet bemutató rövid kiadványok a lenti képekre kattintva érhetőek el.

                                csat projekt fedolap kep mind projekt fedolap kep


Plakát a gyermekbántalmazásról

2017. 10. 15.

A Munkacsoport KAB-ME-16-A/B-25378-as azonosító számú, „Drog- és párkapcsolati erőszak prevenciót, valamint iskolai erőszak prevenciót célzó, iskolai színtéren zajló csoportfoglalkozások Baranya megyében" című projektjének keretén belül készítettük az itt elérhető, gyermekbántalmazással kapcsolatos plakátot, fontos információkkal mindenkinek.

drogprev gyermekbantalmazas plakat


Szóróanyagok diákoknak és szülőknek az iskolai zaklatás visszaszorítása érdekében

2017. 09. 12.

A Munkacsoport KAB-ME-16-A/B-25378-as, "Drog- és párkapcsolati erőszak prevenciót, valamint iskolai erőszak prevenciót célzó iskolai színtéren zajló csoportfoglalkozások Baranya megyében" című projektjének keretén belül készítettünk egy diákoknak, valamint egy szülőknek címzett szóróanyagot az iskolai zaklatás, bántalmazás felismerése, megelőzése és megfelelő kezelése érdekében, az iskolai erőszak prevenciót célzó MIND-projektünkhöz illeszkedve.

A diákoknak szóló kiadvány itt, a szülőknek szóló szóróanyag pedig itt érhető el.

mind gyerek cimlap mind szulo cimlap


 

Szóróanyag az indulatkezelésről
2016. 03. 08.


A "Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. - Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére" című, NCTA által támogatott projektünk keretén belül elkészült harmadik információs kiadványunk az indulatkezelés lehetőségeiről, praktikus megoldási javaslatokkal a konfliktushelyzetek feloldására.

A kiadvány teljes terjedelmében itt érhető el.

indulatkezeles szoro


Szóróanyag az erőszakmentes kommunikációról
2016. 02. 10.


A „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére Pécsett” című projektünk keretén belül elkészült az erőszakmentes kommunikációval kapcsolatos szóróanyagunk is 3 000 példányban.

A korábban már kiadott információs kiadvány minimális aktualizálását követően jelen szóró is a jól működő kapcsolat ismérveit, az erőszakos és erőszakmentes kommunikáció modelljét, valamint a szubmisszív, asszertív és agresszív kommunikációs stílusok jellemzőit mutatja be.

Teljes terjedelmében itt érhető el.


eroszakmentes szoro ujabb


Szóróanyag a társfüggőségről
2015. 11. 23.


A „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére Pécsett” című projektünk keretén belül elkészült a társfüggőséggel kapcsolatos szóróanyagunk.

A társfüggőség tünetei, figyelmeztető jelei, háttere kerültek bemutatásra az alapvető ismeretek átadását célzó információs füzetben, amely teljes terjedelmében itt érhető el.

                                         tarsfuggoseg szoro1 tarsfuggoseg szoro2


Információs kiadvány az erőszakmentes kommunikációról
2014. 04. 05.


A Munkacsoport "Szabadság, egyenlőség, párkapcsolat" elnevezésű, EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektjének keretén belül információs kiadvány készült az erőszakmentes kommunikációról, az egészséges párkapcsolatokról.


Az információs füzet teljes terjedelmében itt érhető el.

                                         eroszakmentes szoro1 eroszakmentes szoro2


Szóróanyag a szexuális úton terjedő betegségekről
2014. 04. 04.


 2014. februárjában elkészült a Munkacsoport HIV/AIDS prevenciós projektjéhez kapcsolódóan az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával létrehozott szóróanyag/tájékoztató füzet a szexuális úton terjedő betegségekről (tünetek, betegség típusok, szűrés lehetősége, megelőzés).


A szóróanyag teljes terjedelmében itt érhető el.

                         hivaids1 hivaids2